onsdag den 6. juni 2012

Rabarbergrød

Rabarbergrød med hjemmelavet crunch.
En nem sommerdessert, som smager fantastisk

I vores nye hus, er der et forsømt urtehavebed, som mest består af ukrudt. Dog er der en rabarberplante i det ene hjørne som har givet en masse gode "stænger".
Jeg besluttede mig derfor for at lave en rarbarbergrød med hjemmelavet crunch og flødeskum på toppen.

Rabarbergrød til 4 personer:
300-400 g rarbarber i 2 cm stykker
1 stort madæble i tern.
½ dl vand
1 stang vanilie
Sukker (smages til med sukker, da det afhænger af surheden på grøden)

Havrecrunch:
2 dl havregryn
1 dl sukker
evt grofthakkede nødder

Ca 2 dl piskefløde


  1. Flæg vaniliestangen og tag kornene ud. Husk at gemme stangen, da den kan koge med i grøden
  2. Kog rabarber og æble og vand sammen til en næsten ensartet masse, sammen med vaniliestangen.
  3. Tag vaniliestangen fra og tilføj vaniliekornene.
  4. Smag til med sukker og lade det køle helt af.
  5. Hæld havregrynene på en pande, således at det ikke ligger i et lag der er højere end 1 cm. Jeg synes det fungerer bedst med en metalpande, da det godt kan være lidt hårdt for en teflonpande.
  6. Hvis du vil have nødder i tilføjes de også nu.
  7. Varm havregrynene op, så de er varme inden sukkeret hældes ovenpå. Lad sukkeret ligge ovenpå havregrynene, uden at sukkeret rører selve panden.
  8. Når sukkeret begynder at smelte, røres blandingen sammen.
  9. Der røres ofte i det indtil sukkeret begynder at blive brunt. Herefter tages panden af komfuret og der røres i det med jævne mellemrum, således at det ikke klumper sammen.
  10. Rør løbende i det, indtil det er koldt. 


Hæld skiftevis rabarbergrød og crunch i en skål, og slut med flødeskum i toppen. Drys med lidt crunch som pynt og server.



Hvis du laver tingene tidligere end på dagen hvor det skal serveres skal grøden stå på køl i en tæt lukket beholder og crunchen også opbevares i en tætlukket bøtte ved stuetemperatur. Crunchen skal være helt kold inden den puttes i bøtten, da den ellers vil blive blød.



Crunch inden sukkeret smelter

Crunchen køler af på en rist, under omrøring.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar