mandag den 13. maj 2013

Hvid chokoladesmørcreme

Hvid chokoladesmørcreme
Creme til opsmøring af kager


Jeg elsker hvid chokolade, så jeg har længe ledt efter en opskrift på hvid chokoladecreme til at smøre kager op med.
Desværre har jeg ikke rigtigt kunne finde nogen. Jeg var dog til et kagedekorationskursus for lidt over 1 år siden, hvor hende jeg sad ved siden af talte om at hun enten smurte op med hvid eller mørk chokoladecreme. Det lykkedes mig at finde hende på Facebook og få denne opskrift

Ingredienser: (Passer til en 20 cm kage med fyld)
100 g flormelis
100 g smør i små tern.
½ tsk vanillesukker (dog ikke hvis det skal bruges som yderste lag)
100 g hvid chokolade
40 g piskefløde

Den hvide chokolade, hakkes groft, smeltes med fløden og røres op til en glat ensartet creme.
Flormelis, vanillesukker og smør piskes luftigt og blandes med den af kølede chokoladecreme.


Hvis smøren ikke er blevet blød inden du pisker den med flormelis, så bliver konsistensen passende til at bruge med det samme. Ellers må den lige i køleskabet til den har den rette konsistens (som Nutella)

9 kommentarer:

  1. Hvor mange ml svare 40g piskefløde ca til?

    SvarSlet
    Svar
    1. 1 dl piskefløde vejer 50 g så 40 g svarer til 0,8dl. Da det er svært at måle det op så står det i g i stedet for dl.

      Slet
    2. Kan man evt tilsætte appelsin saft til den hvide chokolader emeritus?

      Slet
    3. Jeg ville ikke tilsætte appelsinsaft til den, da den så vil blive for tynd, og muligvis derfor også grynet. Du kan dog tilsætte revet (usprøjtet) appelsinskal, selvom dette vil gøre at den kommer til at se anderledes ud.

      Slet
    4. Jeg bliver nød til at spørge... kan den smøres op på en frossen mousse og kan den sprøjtes i en sprøjtende til store roser

      Slet
    5. sprøjtepose

      Slet
    6. Ja til begge ting. Dog er det ikke helt så nemt som en almindelig smørcreme da den bliver mere fast når den bliver kold og blødere hvis den bliver for varm

      Slet
  2. Kan man farve den hvide chokoladecreme til opsmøring? Og evt. med hvilken type farve?

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg har ikke prøvet, men skulle jeg selv farve den ville jeg bruge chokoladefarve, da pastafarver ikke altid fungerer så godt med chokolade.
      f.eks. denne: https://bagebixen.dk/product_info.php/chokoladefarve-chokoladefarve-fra-sk-professional-blaa-75g-p-1670?osCsid=jdjd4088fp95lg5sltpc5k7oj5

      Slet