torsdag den 2. august 2012

Ombygning af dåbskage til Timmy Tid kage

Timmy Tid kage
Fra kageresterne fra barnedåben.

Da vi holdt barnedåb for min mindste søn, i december sidste år, lavede jeg min første kage med fondant. Jeg havde dog regnet en del forkert, så det var kun ca halvdelen af kagen der blev spist. Den resterende halvdel skyndte jeg mig at fryse ned, så den kunne bruges til min søns første fødselsdag.
Da vi nu skulle fejre min søns 1 års fødselsdag, blev vi kun 11 personer, hvoraf 2 var børn. Jeg synes derfor at det ville være "spild" at servere en kage til i hvert fald 20 mennesker, når vi reelt kun var 9. Jeg skar derfor kagen ud i et passende stykke, og fjernede det overflødige. Herefter smurte jeg siderne op med 1:1 mørk chokolade ganache. Jeg har hørt at man også kan lave det af hvid chokolade, men jeg kender ikke nogen opskrift, så hvis du kender en god opskrift, så smid gerne et link, eller opskriften i kommentarfeltet forneden.

Jeg skulle herefter finde ud af hvad jeg ville gøre med kagen. Min søn elsker Timmy tid (en tegnefilm om et får), så Timmy skulle i hvert fald være en del af kagen. Timmy går i skole i en rød lade, hvorefter jeg besluttede mig for at lave et rødt hegn rundt om kagen. Da jeg ikke er ret vild med fondant, tænkte jeg at her var muligheden for at prøve at arbejde med ren rå marcipan. Jeg fik derfor farvet marcipanen rød med farven Red Red, og lavet åre i med et impression pad, jeg også brugte til housewarming kagen. For at få lige brede strimler, klippede jeg blot en lille strimmel af et stykke papir og brugte dette til at skære efter. Da kagen ikke var lige høj (det havde jo været en bogkage), er hvert stykke marcipan skåret til, til at passe med højden af kagen.


Jeg beklager den dårlige billedkvalitet.
Billedet på kagen så desværre sådan ud efter turen i fryseren.

,Hvis du selv vil lave en Timmy figur, så se min How To Do guide


Ingen kommentarer:

Send en kommentar