fredag den 26. april 2013

Nødde- og chokoladebunde

Nødde- og chokoladelagkagebunde
Bunde med et twist


Personligt synes jeg at sukkerbunde, som almindelige bunde kaldes, nemt kan blive for søde sammen med alt moussen. Jeg har derfor kigget efter alternativer til disse bunde, og har fundet nogle efter min smag. Oprindeligt er der kun nødder i opskriften, men da jeg elsker chokolade, skulle det naturligvis også med i opskriften.

Ingredienser (3 bunde i 26 cm rund kageform)

18 æg, delt i blommer og hvider - Helst stuetemperatur
190 g rørsukker
3 tsk bagepulver
300 g hvedemel
100 g fint hakkede hasselnødder
50 g mellem/fint hakket chokolade.

Pisk æggeblommer og sukker tykt, indtil alt sukkeret er opløst
Bland mel og bagepulver og blandt det forsigtigt i dejen, sammen med nødder og chokolade.
Pisk æggehviderne meget stift.
Tag 1/4 af æggehviden og bland det i æggeblommemassen, og vend derefter forsigtigt æggeblommemassen op i æggehviderne til de netop er blandet sammen.

Hæld blandingen i en kageform, som er belagt i bunden med bagepapir (kun i bunden), og bag bundene ved 200°C i ca 50 minutter (alt efter ovn og kageform)
Køl kagen helt af før du deler den i 3 bunde.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar