lørdag den 31. maj 2014

Islandsk smørcreme

Islandsk smørcreme
min yndlings creme til opsmøring

Denne creme er nem og hurtig at lave og er min favorit creme til opsmøring af kager. Den er også god at lave pynt med, dog skal man passe på at cremen ikke er for varm (eller kold), da den er er ret blød lige når den er blevet lavet, hvilket gør den rigtig god til at smøre kager op med.

Ingredienser: (passer til en 20 cm kage, dobbelt portion til en 26 cm)
  • 4 past. æggeblommer
  • 60 g flormelis
  • 100 g smør i tern (stuetemperatur) 
  • 100 g smeltet, mørk chokolade





Fremgangsmåde:
  1. Pisk æggeblommer og flormelis godt sammen. (Læg evt flormelisen nederst i skålen. Det gør at det "støver mindre")
  2. Smelt og afkøl chokoladen så den er maks lillefingervarm.
  3. Tilføj smørret lidt ad gangen mens du fortsat pisker, indtil det er pisket godt sammen. (Cremen ser nu ud til at skille eller være grynet. Det er meningen)
  4. Tilsæt chokoladen lidt ad gangen. Det er vigtigt at der ikke piskes imens chokoladen tilføjes, da piskeriset vil kaste chokoladen op på kanten af skålen og få den til at størkne, hvilket vil give klumper i cremen.
  5. Pisk blandingen godt sammen, indtil den er homogen.

Cremen er nu klar til brug.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar