Passionsfrugtmousse
Dejlig frisk mousse
Ingredienser (1 lag i en 30-33 cm kage)
- 8 blade husblas
- 8 passionsfrugter
- 1,5 dl friskpresset appelsinsaft (eller en god appelsinjuice)
- ½ friskpresset citron
- 1 liter piskefløde
- 150 g flormelis
- 1 stang vanilie, kornene heraf
- Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min, indtil husblassen er klar.
Del passionsfrugterne i halve og skrab saft og kerner ud med en ske. - Tilsæt citronsaften og halvdelen af appelsinsaften/juicen
- Blend det til det er jævnt og si de sorte kerner fra. (Pas på med at blende for længe da kernene bliver knuses og vil være svære at si fra senere)
- Pres husblassen fri fra vand og varm dem sammen med resten af appelsinsaften/juicen til det netop er opløst. (Pas på med at varme det for meget. Det fungerer nemmest i en mikrobølgeovn, få sekunder ad gangen.)
- Tilsæt husblasmassen til passionsfrugtsaften, når det er afkølet til maksimalt lillefingervarmt.
- Stil på køl i 3-4 timer, eller gerne natten over.
- Pisk saften til en ensartet masse. (Det kan også gøres i en blender)
- Pisk piskefløden med flormelis og vaniliekornene, til det er stift, men ikke grynet.
- Vend Passionssaften/cremen med piskefløden. (Hvis den er lidt blød, så stil den i køleskabet i ca 30 minutter. Ellers fyld i kagen med det samme)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar