Canadiske boller
lækre luftige boller med chokolade
Som ung var jeg ofte lige forbi den lokale bager, og her købte jeg ofte canadiske boller. Det er en lys bolle som ligner noget det bare er klasket ned på bagepapiret og indeholder store stykker mørk chokolade. De fås både med rosiner/sukater og lignende, og så er der en variant, som er min yndlings, med store stykker chokolade i.
Ingredienser: (12-14 store boller)
750-850 g mel
100 g smeltet smør
100 g sukker
100 g mørk chokolade (50-56%)
6 dl lunken vand
50 g gær
1,5 tsk salt
Fremgangsmåde:
- Hak chokoladen groft. Bollerne er lækrest med store stykker chokolade i.
- Smulder gæren i en stor skål, og rør det ud med lidt af vandet.
- Tilsæt resten af vandet og sukkeret og rør rundt.
- Tilføj halvdelen af melet og rør det ud i vandet.
- Tilsæt salt, den smeltede smør og den hakkede chokolade.
- Tilsæt mel indtil dejen er klæbrig, og danner toppe når du rører det. Konsistensen skal være mere fast end ved koldhævede boller, men ikke være så fast at den kan æltes på et bord.
- Lad dejen hæve i 30 minutter, under et rent viskestykke
- Sæt dejen på bagepladen vha to spiseskeer som dyppes i koldt vand, således at dejen ikke hænger i. Der kan være ca 6 boller på en bageplade.
- Sæt bollerne til hævning i 20-30 minutter
- Bag i ovnen ved 220 °C i 10-12 minutter.
Konsistensen for dejen inden den skal hæve. |
Dejen skal bare klattes på bagepladen. Den vil glatte lidt ud under bagning |
er det en Canadisk ting, eller?
SvarSletJeg er ikke klar over hvorfor de kaldes dette. Det hed de bare i min lokale bager da jeg var barn. Jeg har også set dem hedde chokoladebrud.
SletJeg kan også tydeligt huske disse lækre boller. Når min søster og jeg som børn gik tur med vores forældre oppe i byen,så skete det at vi sommetider gik ind og fik en canadisk bolle. Mums💖👍
SletJeg kommer fra Canada, og jeg har aldrig set dem før!
SvarSletJeg tror reelt bare det var et fancy ord min bager gav dem. Lagkagehuset kalder dem bare chokoladeboller...
SletEr lidt nysgerrig på hvilken bager og by du har fået dem i. Jeg husker dem nemlig også fra vores lokale bager. Og har ikke fået dem siden den lukkede for mange år siden
SvarSletDet var i Svogerslev bageren i Svogerslev tæt på Roskilde.
Slet