Banana chocolate chip muffins with a twist of nuts
Dejligt svampede muffins, fryseegnede.
Min kone skulle have besøg af mødregruppen, og jeg spurgte så om jeg ikke lige skulle bage nogle muffins. Valget blev banan-muffins da vi alligevel havde 2 bananer som var godt modne. Vi elsker begge chokolade, så det skulle naturligvis også være med, og for at give dem det lille tvist, kom der hasselnødestykker i.
Det er en hurtig og nem opskrift, specielt hvis man har en "hakker" som kan klare hakningen af nødder og chokolade (min er desværre ikke kraftig nok til chokoladen, så den måtte jeg selv hakke.
Ingredienser (8-10 stk)
100 g sukker
2 æg
70 g smeltet smør
100 g mel
1 tsk bagepulver
1 tsk vanillesukker
2 halvsmå bananer
50-75 g chokolade
50 g hasselnødder
Hak chokolade groft og hasselnødder til en mellemting mellem groft og fint. Hasselnøddestykkerne skal ikke være for store, da de ikke skal kunne forveksles med chokoladestykkerne i munden.
Pisk æg og sukker luftigt. Jo mere luftigt dette bliver, det mere luftige bliver dine muffins
Hæld stille den smeltede smør i og rør stille med en ske.
Bland mel, bagepulver og vanillesukker og sigt det i æggemassen, mens der stadig røres stille.
Mos nu bananerne med en gaffel og vend det stille i dejen. Dejen behøver ikke at være 100% ensartet.
Vend nu chokoladen og hasselnødderne i dejen og læg dem i muffinsforme. Hvis du bruger almindelige "ikke greeseproof" papirsforme, så brug 2 pr muffins, da fedt mm vil trænge igennem den inderste form,
Bages ved 200 °C varmluft i ca 15 minutter, indtil de er gyldne og hævede.
Der kan evt pyntes med chokolade eller kakaoglasur inden servering.
Hvis du laver flere en du skal bruge så frys dem ned og når de skal serveres tages de direkte fra fryseren og varmes ca 30 sekunder i mikrobølgeovnen afhængig af ovnens effekt og antallet af muffins du opvarmer.
Velbekommen...
Glæd dig til mit næste indlæg, som drejer sig om chokoladefondant, ikke den slags man overtrækker kage med, men den chokoladekage som er flydende indeni.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar