søndag den 2. december 2012

Anders Ands bil 313

Anders Ands bil "313"
En guide til hvordan du laver Anders Ands bil i fondantI forbindelse med min Anders og Andersine dåbskage, besluttede jeg mig for at lave hans elskede bil "313". Desværre var der ingen guides til hvordan man laver denne bil. Jeg har derfor lavet en guide som forklarer trin for trin hvordan man laver denne bil.

Du skal bruge følgende ting:
Fondant tilsat tylosepulver
Red Red pasta farve (eller anden skarp rød pastafarve)
Brun pasata farve
Gul Pastafarve
Sort levnedsmiddeltucsh eller 0-pensel samt sort pastafarve
Tyloselim inkl pensel
Lille skarp kniv
Stor skarp køkkenkniv
Ball pen

Start med at farve noget fondant rødt.

 

Rul det til en pølse og skær den ene ende af med en skarp køkkenkniv. Længden af pølsen skal passe til længden af bilen. Bredden skal være en smule smallere end den ønskede bredde på bilen.


Tryk en kugle flad, så den har en tykkelse på ca 2 mm. Den skal være stor nok til at kunne dække ned over siderne på pølsen og også dække enden. Den skal dog ikke den hele pølsen da det forreste af pølsen skal være fri, da dette skal ligne motoren.


Lim stykket fast med vand på pølsen som vist ovenfor.


Skær nu selve siddepladsen ud af fondanten og glat ud med din ball-pen eller lignende. Alternativt kan man også skære direkte i pølsen inden man limer stykket ovenpå. Her kan man dog nemt for revner i det øverste lag når det skal strækkes for at passe nede i hullet.


Lav skærme af rødt fondant og lim det på siderne af bilen, med tyloselim, da vand ikke er stærkt nok. De forreste skærme skal flugte med det store stykke der blev limet på, for at skjule samlingen. Ovenpå forskærmene sætte 2 kegleformede lygter.


Tryk en hvid kugle fondant flad og lim den på fronten af bilen. Den skal have en lidt større diameter end bilens da den skal glattes ud på kanten. "Rids" derefter kølerriller og kanten rundt på. Her kan man se vigtigtheden af at pølsen er skåret lige over. Jeg fik lavet et lille hak. Dette kan desværre ses, selvom der kom et lag fondant udover. Lim hvide stykker fondant foran på lygterne, og en omvendt kegle ovenpå køleren (ej illusteret her)


Lim et hvidt sæde i bilen og et gult stykke fondant på som instrumentbord. "Rids" riller i sædet for at gave det mere virkelighedstro, og "rids" en firkant bagpå bilen, som skal forestille bilens klap-bagsæde, hvor Rip, Rap og Rup normalt sidder. Lav små gule baglygter og farv et par røde streger hen over. Lav 2 små nummerplader. og skriv "313" på dem med den sorte tusch. Lim dem på bilen og stil den til side til tørring. Det er vigtigt at den nu får lov til at tørre godt.


Lav 4 lige store hvide kugler og tryk en fordybning i dem med en ball-pen (som vist ovenfor). Lim et lille rundt stykke rødt fondant ind i hvert hjul. Læg hjulene til tørring sammen med bilen.

Lav også et rat af mørk brun fondant. Jeg lavede det ved at rulle en tynd pølse og samlede den til en cirkel. Herefter tog jeg 2 små stykker fondant og lavede et T som jeg satte ind i rattet. Bag på limede jeg en lille brun kugle og da det havde tørret lidt, limede jeg det på instrumentbrættet. Jeg beklager jeg ikke har billeder af dette her, men du kan se nedenfor hvor det er limet på.


Når hjul og resten af bilen er tørret godt limes det sammen med tyloselim.


Hvis der er spørgsmål til guiden, eller måske fejl i den, så smid gerne en kommentar i boksen nedenfor.Ingen kommentarer:

Send en kommentar