mandag den 19. december 2011

Æbleskive blindtest

Hvilke æbleskiver er de bedste?
Når man nu ikke har en æbleskivepande


Jeg havde besøg af min familie i lørdags til en god gang julehygge. Normalt bruger vi dagen på at lave konfekt, men det ender altid med at halvdelen ryger ud fordi ingen af os er de store konfektspisere. Jeg havde derfor valgt at bage småkager. Det skulle være noget som min 3-årige datter kunne være med til at lave så derfor blev det bare magarine, mel og flormelis i en foodprocessor. Dette skulle bare lige køre i et par minutter og så var der en dej. Da dette er en opskrift man kan finde alle steder og ikke ligefrem den største smagoplevelse er det ikke noget jeg vil skrive mere om.

Derimod vil dette indlæg dreje sig om en blindtest jeg lavede. Jeg skulle fredag aften lige handle æbleskiver til om lørdagen. Jeg ville naturligvis helst selv lave dem, men da jeg ved at en æbleskivepande kun vil blive brugt 1-2 gange om året, er det en af de remedier jeg ikke gider at købe. Jeg tog i Føtex, da jeg vidste at de havde Karen Volf æbleskiver. Jeg har ikke prøvet dem før og var samtidigt træt af Coronet æbleskiver, som jeg synes er kedelige. Da jeg så kom i Føtex lidt i lukketid, så jeg at de havde tilbud på både Karen Volf, Rytteriet og Julefryd æbleskiver. Da jeg samtidigt havde en rest af Coronet æbleskiver derhjemme (som blev købt i mangel på bedre), valgte jeg at købe en pose af hver, således at jeg kunne lave en blindtest med 4 forskellige æbleskiver.

De 4 slags æbleskiver blev alle tilberedt på samme måde, dvs 10-12 minutter ved 200 °C over 1 L vand. Herefter blev de lagt i hver deres skåle med et nummer på. Det var kun mig der vidste hvilket mærke der var bag de forskellige numre. Jeg havde samtidigt lavet et ark, hvor man skrev en karakter fra 1-5, hvor 5 er bedst, ud for hvert nummer, samt en bemærkning ud for. Lad mig sige det med det samme: Der er mange forskellige meninger om hvordan en æbleskive skal smage.


Vinderen blev til min store fortrydelse Coronet æbleskiver. Det er jo nok fordi at de smager som de plejer. Julen er jo traditionens tid.
Der blev endvidere skrevet følgende om de forskellige æbleskiver:
Coronet: "Smag ok", "god smag", "god". (Min mening: "kedelig")
Julefryd: "Smag ok", "ikke så god", "tør", "sød". (Min mening: "Lækker citrus-smag")
Rytteriet: "Smager af natron", "Smag af æg", "Lidt tør", "Mørk, smager ikke af meget". (Min mening: "Smager som en vaffel")
Karen Volf: "smagte rå", "klæg", "ubagt". (Min mening: "konsistens som dej")

Min favorit var helt klart Føtex eget mærke, Julefryd. Smagen var ikke som andre æbleskiver. Den havde en lækker citrus-smag. Det eneste negative ved denne var at den var lidt kompakt i konsistensen.

Opdateret tirsdag d. 20/12
Mht  Karen Volf æbleskiverne, så troede jeg at nederlaget måske skyldtes at jeg ikke havde bagt dem ordenligt, da jeg ikke fulgte tilberedningsvejledningen for dem, men i stedet for valgte at tilberede dem ligesom alle de andre. Jeg prøvede derfor igår at følge vejledningen på posen til punkt og prikke, og resultatet blev præcis det samme. De smager simpelthen af dej..

Hvis du har nogen som har allergi overfor æg, gluten, nødder eller mælk, så har jeg en allergivenlig lækker opskrift som smager mindst lige så godt som købe æbleskiver: http://noas-mad.blogspot.com/2013/12/bleskiver-uden-gluten-g-og-mlk.html

Ingen kommentarer:

Send en kommentar