fredag den 2. marts 2012

Starten på noget nyt

Bryllup, sundhed og multiallergi...
Sikke en masse ting der er sket siden sidst.Det er et stykke tid siden mit sidste indlæg og det er der naturligvis en årsag til. Største grund er min søsters bryllup som fandt sted i sidste weekend. Da det nu var min søster der skulle giftes, måtte jeg hellere lave en tale sammen med min bror. Han holder 11 måneders ferie i San Diego, så al forberedelse foregik over skype og mail, hvilket besværliggjorde det en smule. Vi synes selv resultatet blev godt, og tror at min søster og svoger synes det samme. Festen var rigtig hyggelig, lige efter min smag. Maden var god og der var masser af den, så heller ikke her kan jeg beklage noget. Til dessert fik vi Gateau Marcel, med is og hvid chokoladecreme. Det er i sig selv ikke noget specielt over, men jeg synes at anretningen af chokolade"kagen" var sød. Det så ud som om selve kagen var udstukket og chokolademoussen var fyldt i bagefter. Fordelingen mellem det bagte chokolade mousse og selve chokolademoussen synes jeg var en smule skæv, da der kun var 1/4 kage og resten var mousse, hvilket gjorde det meget sødt.

Bryllup var samtidigt også starten på en sundhedsmåned for mig. Jeg holder en gang i mellem perioder hvor jeg ikke tillader mig selv usunde sager. Dette gør jeg dels for at undgå at vægten bliver ved med at gå i den forkerte retning og dels for at få min sukkertrang ned på et acceptabelt niveau. Jeg har altid elsket søde sager og jeg har her på det sidste kunne mærke at trængen til sukker har været ret høj, og jeg har haft svært ved at gå forbi bagere og lignende uden at købe noget. Normalt vil denne trang være ret indskrumpet efter 1 måned uden sukker på andet en havregrødden om morgenen, og det håber jeg selvfølgelig også gentager sig her.

Mens vi var til bryllup blev min søn på snart 8 måneder passet hos svigerfar. Det var første gang han blev passet ude, og det gik fint. Han havde dog en del røde knopper forskellige steder på kroppen. Vi havde allerede en tid hos børne- og allergilægen dagen efter pga. falsk strubehoste som han havde fået og blev ved med at genere ham. Da han alligevel var der fik han en priktest og til vores store overraskelse blev han testet allergisk for: Hund (hvilket min svigerfar har), peanuts æg, mælk og hvede. Eneste positive ting var at han ikke er allergisk for kat, så vores killing derhjemme for lov  til at blive. At en baby ikke kan tåle hvedemel og mælk betyder at han ikke må få følgende ting: Modermælkserstatning (kræver speciel til over 200kr/pk), pulvergrød, rugbrød/øllebrød (Med mindre det er specielt brød fra bageren til 60kr/stk, eller bager selv uden hvede), frugtgrød (da der er hvedemel i), samt leverpostej (med mindre man køber en uden mælk, som f.eks tulips.) Vi fik derfor hurtigt tømt vores skab og har nu fyldt det med poser med rugmel, fuldkornsrismel og hirseflager, samt den specielle modermælkserstatning. Da jeg jo elsker at bage besluttede jeg mig for at bage rugbrød sev. Dette kan du læse mere om på dette indlæg.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar