Mint/Chokolademousse
Frisk mousse som er "hurtig" at lave
Nedenstående chokolademousse var til en weekendvagt på arbejdet, hvor kollegaerne skulle forkæles.
Minten i moussen gør den dejlig frisk og mindre tung, end en normal chokolade mousse.
Ingredienser (4 portioner):
150 g Ritter Sport med mint (1½ plade)
50 g mørk chokolade
4 past. æggeblommer
4 past æggehvider
Flødeskum og frisk mynte til pynt
- Kom grofthakket Ritter Sport Mint i en skål sammen med den mørke chokolade, som også er haket.
- Smelt forsigtigt chokoladen i mikrobølgeovn eller vandbad (sidste anbefales, da minten hurtigt bliver meget varm, og ødelægger resten af chokoladen)
- Når chokoladen er smeltet, ser den lidt underligt ud - men det er meningen. Lad det køle lidt af, så det maks er lillefingervarmt.
- Pisk æggeblommerne i lidt ad gangen.
- Pisk æggehviderne stift.
- Chokolademassen vender forsigtigt i hviderne, og moussen stilles på køl mindst 3-4 timer, inden den skal bruges. Man kan, hvis man vil, allerede nu fordele moussen i skålene.
- Pyntes med flødeskum og mynteblade inden servering.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar