After Eight chokoladekage
Dejlig konfektkage
Til en 16-18 cm rund bageform: (Hvis man kun har en 24-26 cm skal portionen fordobles)
- 25 g smør
- 1/4 dl smagsneutral olie (f.eks raps)
- 1 dl sukker
- ½ dl farin
- 1 æg
- ½-1 tsk peppermynteekstrakt (Afhængig af hvor kraftig myntesmagen skal være)
- 1 1/4 dl hvedemel
- 2 spsk god kakao
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk vaniliesukker
- 1 nip salt
- 10 stk After Eight skåret i kvarte
- Smør og mel til formen (hvis ikke teflon)
- Smør formen og drys den med mel. Bank det overskydende mel af.
- Tænd ovnen på 175 °C
- Smelt smørret og tilføj olien
- Bland mel, kakao, salt og vaniliesukker i en skål
- Pisk æg, sukker, farin og pebbermynteekstrakt til en luftig hvid masse i en anden skål
- Tilføj fedtstoffet, og vend de tørre ingredienser i massen.
- Hæld dejen i kageformen og stik chokoladestykkerne i kagen. De behøver ikke at komme helt ned.
Bages i 20-30 minutter. Test om den er færdig med en strikkepind/grillspyd. Der må godt være lidt dej på pinden.
Læg mærke til at chokoladestykkerne stikker lidt op af kagen. De bliver dækket lidt mere når dejen hæver. |
Kagen fik lidt for længe og blev derfor lidt tør i kanten, så hold godt øje med den. |
Kagen smager fantastisk med en cremet citron sorbet, eller med en god vanilieis, evt. med bær |
Kagen er en såkaldt konfektkage. Dvs at den er ret fast, og ret koncentreret i smagen. Skær derfor ikke alt for store stykker til dine gæster. |
Farin...er der tale om brun farin, eller?
SvarSletJeg håber at høre fra dig, da jeg rigtig gerne vil lave kagen :)
Ja det er brun farin der menes. God fornøjelse med kagen. :-)
Slet