torsdag den 17. september 2015

Nem banankage

Banankage med chokolade
Nem opskrift på kage under 30 min

Anden opskrift i følgetonen af nemme kager der kan laves på under 30 minutter, er en lækker banankage med chokolade, som ikke kræver ret mange ingredienser. Faktisk er alt der er i, på nær bananerne, langtidsholdbare produkter som de fleste har liggende. Ingredienserne er målt op i teske, spiseske og decilitre, som gør den ekstra nem da der ikke skal vejes af. En ekstra ting med kagen er at den rent faktisk også er vegansk, så længe der bruges mørk chokolade uden mælk i.
Kagen tager ca 10 minutter at forberede og 20 minutter i ovn på lige fod med opskriften på brunsviger

Ingredienser (til ca 25 cm rund kage)
  • 4 modne bananer, jo mere modne, des bedre konsistens og mere smag
    4 dl hvedemel
    ½ tsk. bagepulver
    ½ tsk. natron
    1 knivspids salt
    1 dl sukker
    1,5 dl flormelis
  • 2 tsk. vaniljesukker
    ½ dl rapsolie, eller anden smagsneutral olie
  • 1 spsk. æblejuice, appelsinjuice, eller anden citrussaft. Kan erstattes af ½ spsk eddike
  • 2 x ca 50g mørk chokolade, til dels at komme i kagen og dels at smøre ovenpå kagen. Kan undlades.

Fremgangsmåde:
  1. Tænd ovnen på 200°C
  2. Bland mel, bagepulver natron og salt i en skål.
  3. Hak/knæk 75 g mørk chokolade og vend det i melet. Kan undlades
  4. Mos eller blend bananerne hels ensartede i en anden skål
  5. Tilsæt sukker, flormelis, vaniljesukker, olie og juice til bananerne og rør det sammen.
  6. Vend melet i, og rør til det er ensartet.
  7. Hæld dejen i en form. Jo højere dejen er jo længere tid skal kagen have.
  8. Sæt kagen i den varme ovn og bag i ca 20 minutter, indtil den er færdig. Test med et grillspyd. Der må ikke sidde dej på pinden når den kommer op af kagen. Der må dog gerne være smeltet chokolade på.
  9. Mens kagen er i ovnen hakkes de andre 75 g mørk chokolade fint.
  10. Når kagen er kommet ud af ovnen hældes det hakkede chokolade ud over kagen.
  11. Lad kagen stå et par minutter og smør derefter chokoladen udover kagen med bagsiden af en ske.
  12. Lad den køle af inden servering.
 
Jeg brugte 2 stk guldbarre, da de er på ca 50 g hver.
Den første som skal ind i kagen, brækker jeg bare i stykker i indpakningen,
det giver dejligt store stykker, og er langt hurtigere end at skulle hakke chokoladen.
Man kan også bruge chokoladeknapper.

Dejen inden den bliver bagt.
Jeg beklager det mørke billede, men jeg håber man stadig kan se
hvilken konsistens kagen er i. Den er nemlig lidt tykkere end alm dej.

I mens kagen er i ovnen, hakkes den anden del af chokoladen.
Det behøver ikke at være super fint, og man kan også bruge en
god pålægschokolade i stedet for. Så behøver man ikke hakke chokolade,
men bare lægge pålægschokoladen på kagen når den kommer ud af ovnen.

Kagen efter den er kommet ud af ovnen.

Den hakkede chokolade smides ovenpå kagen og
så ventes der et par minutter på at kagen
smelter chokoladen
Chokoladen smøres ud med bagsiden af en spiseske, eller med
en spartel, og sættes til afkøling.


Bon appetit

Ingen kommentarer:

Send en kommentar