tirsdag den 2. februar 2021

Nem Pizza

Nem fuldkornspizza

med turbosauce



Der har længe været stille på min blog. Jeg laver ikke så mange kager mere, men er begyndt at lave mere mad fra bunden. Her kommer min største søns yndlingsopskrift: Fuldkornspizza med tomatsauce og så fyld efter eget valg.

Det gode ved denne opskrift er at den er hurtig at lave, og kan laves dagen før. Samtidigt er den meget smidig selvom det er en fuldkornspizza. Hvis man vil gøre det ekstra nemt, så laver man en dobbelt portion, og fryser halvdelen ned, når den har hævet minimum 4 timer. Det bedste er at den hæver (og evt. fryses) efter den er delt i det antal pizzaer der skal bruges.

Har man ikke tid til at koldhæve den, så brug i stedet 30 g gær og lad den hæve ved stuetemperatur. Resultatet bliver næsten lige så godt.

Opskrift på 4-5 pizzaer:

Dej:

  • 2,5 dl koldt vand
  • 15 g gær
  • 250 g fuldkorns speltmel
  • 200 g Typo 00 hvedemel (alternativt alm hvedemel)
  • 25 ml olivenolie
  • 25 ml smagsneutral olie
  • 2 tsk salt
Sauce:
  • 1 brik tomat passata
  • 2 tsk tomatpure
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • ½ tsk sukker
  • 2-3 tsk oregano
  • salt
  • cayennepeber

Start med dejen:

Rør gæren ud i vandet og tilsæt olie og speltmelet. 

Tilsæt salt og hvedemel og ælt det i minimum 5 minutter ved halv høj hastighed på røremaskine.

Del dejen op i 4-5 dele, form det til boller og stil i køleskabet på en stor tallerken overtrukket med husholdningfilm eller i separate dypfrostposer. Dejen skal hæve mindst 4 timer, men tager absolut ikke skade af længere tid. Jeg laver den ofte aftenen før. 

Tag dejen ud af køleskabet mindst 30 min før den skal bruges.

Mens dejen får stuetemperatur laves saucen. Rør alle ingredienser sammen og smag til med salt og cayennepeber, så er den klar.

Varm oven til 250 °C alm ovn.

Drys hvedemel eller durummel på bordet og vend pizza-"bollen" i melet. Rul dejen så tynd som muligt. smør pizzaen med et tyndt lag tomatsauce og mozerella, dit yndlingsfyld og spray lidt olivenolie over det hele.. Ønsker du en kartoffelpizza så undlad tomatsaucen, men sørg stadig for at osten er under fyldet, her kartoflerne. Sprøjt hvidløgsolie over kartoflerne inden den kommer i ovnen.

Hver pizza skal have 5-8 minutter.

Tomatsauce. Pizzadejen står bagved

Fyld: Tomatsauce, mozzarella, chili og chiliolie.

Minipizza uden ost til den mindste.

Fyld: Tomat, ost, skinke og pepperoni.

Fyld: Tomatsauce og pepperoni, uden ost, da den
største dreng ikke tåler mælk

Fyld: Ost, kartofler i meget tynde skiver og
hjemmelavet hvidløgsolie.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar