lørdag den 31. maj 2014

Grisekage med KitKat

Grisekage med KitKat.Jeg skulle have en kage med, til et holdmøde på arbejdet og valget faldt på en kage, som jeg havde set på facebook flere gange det sidste år. Den hedder oprindeligt Pig Cake KitKat.
Princippet er meget simpelt. Selve kagen er helt op til den enkelte, og så skal kagen smøres op med en chokoladecreme, evt en chokoladeganache inden den "belægges" med KitKats på siden og pyntes med grise på toppen.
Til info kan jeg oplyse at en kitkat er ca 6,4 cm i bredden. Jeg brugte det der svarer til 14 pakker med 4 stænger i hver til en 26 cm kage. 13 pakker gik reelt til kagen, mens den sidste var stænger der var gået i stykker. For at udregne hvor mange pakker man skal bruge finder man blot omkredsen (diameter ganget 3,14 (pi)) og dividerer med 6,4. Husk at runde resultatet op og køb lidt ekstra i tilfælde af at nogle pakker er gået i stykker.

Min kage er Cake Boss's spongecake (eksternt link) med min egen Toblerone mousse, smurt op med islandsk smørcreme.
Klik på de forskellige ting for opskrifter.


Jeg købte en blanding af mælk og hvide KitKat, men faktisk ville jeg helst
have haft mørke KitKats, da det er mine favoritter.
Grunden til at bundene hedder Sponge cake (svampe kage) er tydelig når
man skærer i kagen. Den er ikke så sød som almindelige bunde, men er heller ikke
så let.


2 kommentarer:

  1. Har du en how to do på grisebasserne

    SvarSlet
    Svar
    1. Nej jeg har faktisk bare kigget på et billede af kagen og så har jeg efterlignet dem. De er ret simple at lave, så print evt nogle af billederne ud så du har dem ved siden af dig når du laver figurerne.

      Slet