Rabarbergrød med hjemmelavet crunch.
En nem sommerdessert, som smager fantastisk
I vores nye hus, er der et forsømt urtehavebed, som mest består af ukrudt. Dog er der en rabarberplante i det ene hjørne som har givet en masse gode "stænger".
Jeg besluttede mig derfor for at lave en rarbarbergrød med hjemmelavet crunch og flødeskum på toppen.
Rabarbergrød til 4 personer:
300-400 g rarbarber i 2 cm stykker
1 stort madæble i tern.
½ dl vand
1 stang vanilie
Sukker (smages til med sukker, da det afhænger af surheden på grøden)
Havrecrunch:
2 dl havregryn
1 dl sukker
evt grofthakkede nødder
Ca 2 dl piskefløde
- Flæg vaniliestangen og tag kornene ud. Husk at gemme stangen, da den kan koge med i grøden
- Kog rabarber og æble og vand sammen til en næsten ensartet masse, sammen med vaniliestangen.
- Tag vaniliestangen fra og tilføj vaniliekornene.
- Smag til med sukker og lade det køle helt af.
- Hæld havregrynene på en pande, således at det ikke ligger i et lag der er højere end 1 cm. Jeg synes det fungerer bedst med en metalpande, da det godt kan være lidt hårdt for en teflonpande.
- Hvis du vil have nødder i tilføjes de også nu.
- Varm havregrynene op, så de er varme inden sukkeret hældes ovenpå. Lad sukkeret ligge ovenpå havregrynene, uden at sukkeret rører selve panden.
- Når sukkeret begynder at smelte, røres blandingen sammen.
- Der røres ofte i det indtil sukkeret begynder at blive brunt. Herefter tages panden af komfuret og der røres i det med jævne mellemrum, således at det ikke klumper sammen.
- Rør løbende i det, indtil det er koldt.
Hæld skiftevis rabarbergrød og crunch i en skål, og slut med flødeskum i toppen. Drys med lidt crunch som pynt og server.
Hvis du laver tingene tidligere end på dagen hvor det skal serveres skal grøden stå på køl i en tæt lukket beholder og crunchen også opbevares i en tætlukket bøtte ved stuetemperatur. Crunchen skal være helt kold inden den puttes i bøtten, da den ellers vil blive blød.
Crunch inden sukkeret smelter |
Crunchen køler af på en rist, under omrøring. |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar