tirsdag den 13. december 2011

Gateau Marcel

Gateau Marcel
Bagt chokolademousse med chokolademousse


Selvom navnet lyder som en kage der kun er for konditorer er kagen meget simpel, men smager stadig som en drøm. Den er helt klart min favorit når vi taler om chokoladekager. Reelt er det faktisk bare behandlet chokolademousse, men det ligner en kage og har konsistens som en kage. Bemærk at der ikke er mel i denne kage.

Ingredienser:
200 g mørk chokolade (70%)
200 g smør (+ til smøring af formen)
200 g sukker (+ til smøring af formen)
7 past. æggeblommer
4½ past æggehvider

Pynt:
Kakao

Tænd ovnen på 175°C
Smelt chokoladen sammen med smøren. Det må ikke blive mere end fingervarmt, så pas på hvis du gør det i en mikrobølgeovn.
Hæld 2/3 af sukkeret sammen med æggeblommerne og pisk det lyst og luftigt. Pisk hviderne stive i en anden skål og tilføj den sidste sukker undervejs.
Vend forsigtigt chokoladeblandingen sammen med de piskede æggehvider. Fold forsigtigt  og gradvist de piskede hvider i blandingen til en glat masse.
Smør en springform med smør og sukker. Det er vigtigt at du får smurt med smør OG sukker. Ellers vil kagen hænge fast i formen. Bank overskydende sukker af.
Hæld halvdelen af chokolademassen i springformen og bag den i 30 minutter. Stil den resterende del af chokolademoussen på køl. Når kagen er færdig tages den ud af ovnen. Den vil falde sammen, men det er meningen.
Lad den køle helt af. Fordel moussen på kagen og stil den i køleskabet i mindst 1 time. Drys med lidt kakao og server.

Kagen tager ikke skade af at stå til dagen efter, tvært i mod.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar