mandag den 5. december 2011

Starten på en bogkage.

Noa's dåbskage

Jeg havde i forbindelse med min søns dåb, besluttet mig for at han skulle have en speciel kage. Jeg bestilte derfor på kagedeko.dk et sukkerbillede af min søn. Der havde jeg endnu ikke besluttet mig til kagens udseende, samt hvad den skulle laves af.
Jeg tænkte først at det skulle være en normal lagkage med marcipan-top med billedet ovenpå og så flødeskum på siderne. Den idé blev dog hurtigt fejet til side, da jeg googlede ordet "dåbskage" og så hvor flot en dåbskage kunne være.
Nu havde jeg jo allerede købt sukkerbilledet af min søn, så de 100 kr syntes jeg ikke skulle gå til spilde på ikke at bruge billedet. Jeg fandt derfor et billede af en "bogkage" på internettet, og tænkte at det lige var noget for mig. Jeg gik derfor ind på kagekompagniet.dk og begyndte at undersøge hvilke ting jeg skulle bruge til at bage denne kage. Det skal siges at jeg normalt er ok til at bage kager, men dekorationerne har ikke altid været prangende, og altid meget primitive, hvorved dette virkede som noget ret uoverskueligt. Jeg begyndte dog at lægge alle de ting som jeg tænkte jeg skulle bruge for at bage en dåbskage, ind i "indkøbskurven":


  • Bogkage-form (kunne købes lokalt for 250 kr)
  • Fondant 2,27 kg (kunne købes i Kop og Kande for 110 kr)
  • Pastafarve
  • Farvepenne
  • Værktøj til modellering
  • Rullepind
  • Sprøjteposer med tyller
  • Baby topfigur i sukker
  • Duster

Efter et hurtigt kig på den samlede pris på over 1100 kr besluttede jeg mig for at se om det ikke kunne gøres billigere. Jeg gik derfor i krig med google.com som bedste allierede, samt youtube.com og googlede alt fra "Lav selv fondant" til "how to make baby in fondant", og som det tit sker når man googler, så finder man noget andet end det man lige ledte efter, men som ofte var bedre end det man selv havde tænkt på.
Jeg vil i de næste par blogs fortælle lidt om hvordan jeg fik lavet min helt egen dåbskage til min søn, uden brug af dyre bogforme eller alverdens professionelle værktøjer, samt hvilke faldgrupper der er ved at være lave en kage med fondant uden at have lært det af andet end internettet.
Resultatet af min første kage med Fondant
(Den var ikke så ujævn som billedet angiver. Kagepladen reflekterer op på kagen)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar